Slim voorraadbeheer bij Timmerfabriek Ebbers!

SiM

Slim voorraadbeheer bij Timmerfabriek Ebbers!

Eeuwenoud bedrijf, moderne productie
Het kleine Gelderse dorpje Etten heeft maar 1.200 inwoners, twee cafés én Timmerfabriek Ebbers. Timmerfabriek Ebbers produceert al meer dan 175 jaar lang houten kozijnen met o.a. verschillende handapparaten en bevestigingsmiddelen van SENCO. Vooral de SENCO SQS55XP nietmachine is een veelgebruikt apparaat in de productie. De SQS55XP nietmachine heeft de kracht en snelheid die noodzakelijk is voor het zwaarste constructie- en beplatingswerk. In het productieproces bij Ebbers schiet de machine dan ook moeiteloos nieten om het nodige raamwerk aan de elementen te bevestigen.

Timmerfabriek Ebbers is al zes generaties in handen van familie Ebbers. De huidige leiding bestaat uit de broers Maarten en Mark Ebbers. De broers hebben in de laatste jaren de omzet vergroot door te automatiseren en LEAN management in te zetten. Een slimme zet, gezien de steeds sneller veranderende industrie. De vraag naar huisvestiging in Nederland stijgt continu waardoor bouwprojecten steeds sneller gerealiseerd moeten worden. Daarbij spelen geprefabriceerde bouwelementen een steeds belangrijkere rol. Om de stijgende vraag naar prefab elementen steeds sneller en beter te kunnen beantwoorden optimaliseert Ebbers continu het productieproces.

Slimme oplossingen in de productiehal
Naast volledig geautomatiseerde houtbewerkingsmachines gebruikt Ebbers ook SiMRFID van Kyocera Senco Nederland. Het door Kyocera Senco Nederland geleverde SiM-systeem reduceert het foutpercentage tijdens het bestelproces drastisch en voorkomt voorraadtekorten. SiM heeft een grote diversiteit aan oplossingen en kan op verschillende niveaus in de organisatie worden ingezet (magazijn, productielijn). Naast procesverbetering wordt er bovendien op kosten en tijd bespaard en de Total Cost of Ownership (TCO) verlaagd.

Voor Timmerfabriek Ebbers is na een grondige situatieanalyse gekozen voor een automatische identificatiemethode: SiMRFID. Door middel van de RFID technologie wordt de voorraad gemonitord door een web based systeem. Middels dit systeem heeft Ebbers continu zicht op de actuele voorraad en historische verbruiken. Bovendien wordt een automatische bevoorrading vanuit Kyocera Senco gerealiseerd en kan Ebbers zich op de productie concentreren in plaats van waardevolle tijd aan het bestellen en bijhouden van bevestigingsmiddelen te spenderen.

De SiMRFID-opstelling is op meerdere plaatsten in het bedrijf te vinden zodat de bevestigingsmiddelen altijd binnen handbereik zijn. Iedere medewerker in de fabriek is hierdoor altijd voorzien van de nodige bevestigingsmiddelen. Zelfs producten van andere leveranciers kunnen zonder moeite door het SiMRFID-systeem worden bijgehouden, waardoor het gehele productieproces optimaal kan verlopen.

Ontdek de mogelijkheden die SiM uw bedrijf kan bieden. Klik hier voor meer informatie en om contact met ons op te nemen.

 

Menu